PRIMERA REUNIÓ DEL GRUP DE TREBALL DE RAMADERIA SOSTENIBLE DINS L’ELABORACIO DEL PLA ESTRATÈGIC DE L’ALIMENTACIÓ A CATALUNYA

26/05/2020

El dimarts 26 de maig de 2020 va tenir lloc online la primera reunió del Grup de treball de Ramaderia Sostenible dins l’Elaboració del Pla Estratègic de l’Alimentació a Catalunya (PEAC) on va participar en Marc Gràcia, coordinador del projecte Life Polyfarming i investigador al CREAF, juntament amb altres científics de l’IRTA, UAB, personal tècnic del DARP, ramaders i el sub-director general d’Indústries i Qualitat Agroalimentàries, el Sr. Joan Gòdia.

Aquest Pla té com a missió:Articular un sistema alimentari complet, competitiu, arrelat territorialment al país i basat en la seva diversitat, que produeixi uns aliments accessibles, saludables i de qualitat, reconeguts pels consumidors” i consta de diferents objectius i estratègies per assolir-la.

Dins l’Objectiu 1.1 – Vetllar per la mitigació i adaptació a l’emergència climàtica, preservant i restablint els recursos dels que depèn el sistema alimentari, hi ha la Línia estratègica 1.1.i – Afavorir la transició cap a models de producció d’aliments que generin un impacte mediambiental neutre o positiu. En aquesta línia s’inclou la iniciativa: “Impulsar la transició cap a un model de producció ramadera sostenible que consta de 7 mecanismes o eines les quals es van començar a debatre dins aquest Grup de Treball.