EL SISTEMA POLYFARMING ÉS UN REFERENT PER A DESENVOLUPAR UN NOU PAISATGE URBANÍSTIC

07/11/2019

A principis d’octubre van visitar Planeses i el projecte polyfarming un equip d’arquitectes paisatgístics d’Harvard Graduate School of Design. Aquest equip, en col·laboració amb la fundació LUMA de Arles, proposa un nou model de paisatge a les ciutats, al qual volen integrar zones urbanes amb zones rurals i productives. Per a ells el sistema Polyfarming és un referent per a dissenyar aquest model.

El projecte entra dins del marc “Landscape Urbanism”, i estan involucrats arquitectes, arquitectes paisatgístics i agrònoms. Entre ells, Teresa Gali Izard, professora associada del departament d’arquitectura paisatgística d’Harvard Graduate School of Design i fundadora de Arquitectura Agronomia a Barcelona.

“Creiem que és molt necessari integrar el paisatge rural en zones urbanes, acostant el camp als ciutadans. Per aquest motiu, proposem una xarxa d’explotacions agrícoles i ramaderes entorn a la ciutat. El concepte de Polyfarming que es duu a terme en Planeses ens sembla molt interessant, i un exemple de desenvolupament agrícola sostenible”, comenta la Teresa.

Durant la visita a Planeses, el Marc Gràcia els va explicar amb tot detall el sistema Polyfarming. A més, van gravar les diferents zones de la finca.

El resultat de l’estudi, que inclourà la gravació de Planeses, es presentarà en Arles al maig de 2020 en els LUMA days.